dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Albert Hammond, Jr.: ¿Como Te Llama?
¿Como Te Llama? (album, cd) Albert Hammond, Jr.
2008
Rough Trade
4/10

History repeating

När The Strokes-gitarristen Albert Hammond Jr släppte debutalbumet Yours to Keep för snart två år sedan var han verkligen nåt på spåren. Yours to Keep kändes som upptakten till en fin popkarriär, där det bästa från The Strokes sparats och lite hjärna lagts till. Det är det senare som försvunnit på uppföljaren ¿Como Te Llama? och det är därför den kan liknas vid The Strokes andra. Inte särskilt intressant. Inte särskilt smart.

Jag tror säkert Hammond tänkt till. Det är välarrangerat i partier och sökt enkelt och stompigt däremellan. Men melodierna bär ingenstans och det lyfter aldrig. Det flyter snarare ihop till en gröt av riff.

Hammond har själv producerat albumet och det hörs. Gissa hur The Strokes-gitarristens andra album låter och du har gissat rätt.

Helt dåligt blir det aldrig. Yours to Keep var ett riktigt bra album och egentligen är uppföljaren inte så långt ifrån. GfC duger gott till heta kvällar på balkongen men spår som The Boss Americana eller baktunga Borrowed Time försvinner utan att märkas.

Det är så synd. Albert Hammond, Jr. har en fin röst, han har känsla för melodier och han vågar arrangera i ett klassiskt popsnitt på ett sätt man saknar. Sean Lennon kompar enkelt på piano och vi slipper den massiva väggen percussioninstrument som popen ständigt befläckas av. Tamburiner, skakägg och koklockor till förbannelse. Men på ¿Como Te Llama? finns helt enkelt inte tillräckligt mycket kompetens för att göra det enkla riktigt intressant.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-07-26 00:00 / Uppdaterad: 2008-07-24 18:44

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4681

5 kommentarer

Borde han inte bara leva på pappas pengar i stället för att slösa tid på sånt här skit. Strokes är totalt ointressanta och en soloplatta från en medlem är väl rena sömnpillret. Når kommer trummisens platta?!

Ruttna Jonny Oregistrerad 2008-07-26 10:23
 

navkapsel

Medlem 2008-07-26 18:58
 

Håler fortfarande med Julia. Varför kommenterar inte dsc-crew detta?

Medlem 2008-07-27 03:13
 

Kommentera vad?

RONNA Oregistrerad 2008-07-27 15:36
 

man så jävla uselt.

Positivhalarn Oregistrerad 2008-07-28 22:23
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig