dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mico: Phenomena of the Mind
Phenomena of the Mind (fil (aac)) Mico
2007
Street Furniture/Import
6/10

Kyligt fuktdisig med värmande stämma

Tyska Monika Enterprises släppte förra året volym 2 i sin 4 Women No Cry-serie, där de samlar fyra kvinnor från olika hörn av världen till en samlingsskiva. Skivan var sådär, men Mico stod ut med sina tre spår på skivan.

Knarrande taktslag. Micos röst över elektroniken. Upphackat, samplat och som rytm. Signal Found var en av mina absoluta favoriter under våren när jag hittade fram till samlingen.

I somras släppte så Mico, eller Mieko Shimizu som hon heter numera när hon lever och verkar i London, sin första skiva under nya namnet. Phenomena of the Mind. Mieko har tidigare släppt tre skivor under eget namn i hemlandet Japan och fyra med drum n bass-projektet Apache 61.

Den stora skillnaden mellan Mico och Apache 61 är att den är så mycket lugnare till sättet. Till dova toner inleder Phenomena of the Mind med ett av spåren från 4 Women No Cry-samlingen, Fruit Tree. Tre trådar av musik ligger om varandra och hakas fast av Micos sång.

Långsamt, lite drömskt, vackert. Jag tror Mico kommer fungera som en fin följeslagare under lite småkyliga höstmorgnar framöver. Tonen är lite sådär kyligt fuktdisig men hennes engrishka stämma värmer inifrån tillsammans med de djupaste tonerna.

Det är synd att den bästa låten från 4 Women No Cry inte är med här, med tanke på att de andra två är det, men Signal Found finns ju på iTunes.

mico.co.uk
myspace.com/micouk
apache61.com
spotify.com/album/4 Women No Cry

Kal Ström

Publicerad: 2007-08-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-08-27 01:56

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4263

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig