dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Glen Hansard & Marketa Irglova: Swell Season
Swell Season (cds) Glen Hansard & Marketa Irglova
2007
Plateau Records
5/10

Själfullt men bara måttligt

Om någon kommer ihåg The Commitments, en film och kärlek till musik och ett intressant tidsdokument av Irland innan deras ekonomiska boom och Westlife och all sån skit – så kanske ni kommer ihåg den gängliga gitarristen.

Glen Hansard kom att bilda ett band kallat The Frames som tydligen är stora i Irland. Ärligt talat har jag aldrig hört dem men jag har hört att Hansard solo är bättre vilket måste betyda att de är ordentligt kassa.

Swell Season har han slagit sig ihop med en släpigt skönsjungande Marketa Irglova, en tjeckisk skådespelerska och pianist. Tydligen har de någon slags kreativ kombo grej ihop då de både skådespelar och bidrar med soundtrack till två nyliga filmer.

Musiken är hjärtedjup melankolisk och sorgsam och ofta ganska oinspirerande. Kanske är jag i helt fel sinnestillstånd när jag lyssnar på det men det känns stundtals väldigt lidande. Om man å andra sidan är i ett hjärtekrossat sinnesmod kan det här vara exakt vad man vill höra. Visst finns det sköna sånger, de fyller absolut en funktion, men extremt minnesvärt är det inte.

Marie Lindström

Publicerad: 2007-06-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-06-17 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4197

7 kommentarer

Liveversionen av ”Star, star” med The Frames jag fick av den vackraste flicka som någonsin kysst min kind är riktigt fin. Jag såg dem spela någon gång i början av decenniet men det är nog riktigt at de inte är särskilt kul på skiva.

Björn Oregistrerad 2007-06-17 04:04
 

Jag har deras första två skivor. Den här har jag inte hört. Deppmusik är ju alltid upplyftande så den här skivan måste jag kolla upp.

Stefan Jansson Oregistrerad 2007-06-17 23:34
 

Eftersom jag just sett ”Once” så kan jag inte hålla med dig. En av sångerna därifrån har helt etsat sig fast.

Janne Pettersson Oregistrerad 2008-04-30 21:00
 

vilken fantastiskt tråkig recension du har skrivit. är du inte intresserad av att lyssna på skivan så kanske du borde låta någon annan skriva istället?

Medlem 2008-11-11 21:52
 

Se filmen Once så kommer du garanterat gilla Musiken!

Andreas Oregistrerad 2008-12-30 13:23
 

Har just sett Once och är alldeles uppfylld av filmen och den vackra musiken. Om uppfylld är vad jag är efter filmen är upprörd vad jag blir efter att ha läst den löjligt tråkiga recensionen. Fy skäms.

Karin Oregistrerad 2010-02-22 00:46
 

Tråkig musik i tråkig film.

Medlem 2010-02-22 08:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig