dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sir Eric Beyond and the Avant-garde: Sir Eric Beyond and the Avant-garde
Sir Eric Beyond and the Avant-garde (CD) Sir Eric Beyond and the Avant-garde
2006
Flora & Fauna
5/10

Väsen för väsen

Lyssna

Sök efter skivan

Så många visuella intryck når en redan innan man hör musiken. På framsidan en stillbild av en skinande vit springare på bakbenen med yrande man, mörka skyar i bakgrunden och en lugn och bestämd man med skrämmande blick stirrar rätt in i kameran från hästryggen. I inlagan, porträtt av Eric Beyond och avantgardisterna där de ser ut som flamländska 1600-tals modeller. Så vad i hela friden kan Rembrandska avantgardister spela för musik?

Lite allt möjligt är svaret. Och ganska speciellt dessutom. Ibland lite halvspretigt, nästan punkig bas, gitarr och trummor. Stundtals djupa pianostycken. Sir Eric Beyonds röst kan vara trollbindande och obehaglig. Han kan låta svag och spräcklig som en fransk chanson sångare, lite halvfull och med ett brustet hjärta.

Först ömmar man med rösten tills i nästa spår till ett rockackompanjemang han väser: ”Arrogant sons of bitches and your bitches too, I will hunt you down, each and everyone of you, till' the last drop of blood leaves my veins irrevocably poisoned.”

The Avant-Garde består av Niklas Korssell på trummor och Sara Wilson på bas och gitarr. Deras komp står som ett stadigt staffli framför Sir Eric Beyonds kanvas där han lägger tjocka lager av sina svarta texter med en kraftig pensel.

Demokrati, feminism och världsorättvisor tolkas i Eric Beyonds egensinniga stämma. Han framstår som en försovd forntida gentleman när han i ”I Don't Follow” viskar: ”I can't listen to you, because you're consuming too much contemporary culture”.

I framtiden kommer nog den här skivan stå sorterad under kuriosa snarare än klassiker, intressant är det hur som helst.

Marie Lindström

Publicerad: 2006-05-04 00:00 / Uppdaterad: 2006-05-04 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3693

11 kommentarer

Usch såna här mellanbetygsskivor är så tråkiga att läsa om :(

Medlem 2006-05-04 00:02
 

Men Tool då?

Medlem 2006-05-04 00:22
 

Recensera Pearl Jam! Do it!!

Medlem 2006-05-04 00:25
 

Tool och Pearl Jam, yes yes!

Medlem 2006-05-04 00:51
 

sorteras under skräp

Medlem 2006-05-04 02:03
 

Jag misstänker att ju mer folk kräver att en skiva ska recenseras här, dess mindre är chansen att detta kommer att hända. Icke desto mindre: RECENSERA TOOL FÖR I HELVETE! Och ta helst avstånd från Pitchforks jobbiga stans att "detta är inte coolt nog och inte under fyra minuter så det är inte värt vår uppmärksamhet egentligen". Jag kan recensera. ;)

Medlem 2006-05-04 02:33
 

Recension av Tool – 10000 days; Hur j-la underbart bra som helst! Det är allt ni behöver veta. + Att sleeven denna gång är utrustad med glasögon.

Medlem 2006-05-04 08:01
 

Fram för fler mellanbetyg. Det känns spontant som att medelskivan som recenseras har betyget sju. När Maria G sätter en åtta blir min reaktion: "Detta måste kollas upp". Medan jag tänker "jaså, inte bättre" när Ola kommer farandes med samma betyg. Fler Maria och färre Ola är min paroll.

Medlem 2006-05-04 08:53
 

Svenskt. Skit. Som. Suger. Hästballe. Spola och skölj! Nästa tack!

Medlem 2006-05-04 09:41
 

hur kan man inte såga en skiva med det omslaget??? skandal!!

Medlem 2006-05-04 11:40
 

Jag har hört några av Eric Beyonds låtar på http://www.brilliant.nu och dem är ju helt underbara!

Tilda Medlem 2006-06-09 23:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig