dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ella Rouge: Ella Rouge
Ella Rouge (CD) Ella Rouge
2005
Moby Dick/Bonnier Amigo
3/10

Förbannat slöseri

Lyssna

Sök efter skivan

En orkester uppknuten på en trädstam. Ståbas, dragspel och en marschtrumma. Omslaget skvallrar om att det är någon typ av folkmusik jag ska få höra när jag spelar Ella Rouges självbetitlade album. Det är vad jag inbillar mig i alla fall. Kopplingarna till Orsa Spelmän och Benny Andersson kan ju lätt få in en på det spåret också. Ja, nu gjorde jag det ändå. Trots att jag skulle undvika att ta upp det musikaliska arvet från två av fäderna. Samtidigt kan jag inte låta bli att nämna att Ella Rouge tidigare var LudvigAnderssonBand. Lite kul, när man funderar på pappas Benny Anderssons Orkester.

Det där med folkmusik var som sagt bara vad jag inbillade mig. Så var det ju inte alls. Istället sitter jag och funderar på om det inte är så här Nickelback skulle kunna tänkas låta. Någon sån där musik så andefattig och intetsägande att jag inte vet hur de motiverar sig själva. Kanske en korsning mellan dem och Westlife, undrar jag under Ella Rouges lugna låtar.

Ibland tror jag att Ludvig Andersson vill låta som Ola Salo, med hans kvicka tunga. Framför allt låter han ganska ofta som Robbie Williams. Men utan den engelska charmen och entertainerns glimt i ögat. Och när de ska vara så där snyftiga, som Robbie Williams gör väldigt bra, och jag ska bli berörd blir jag bara irriterad. Det som gör mig mest förargad är att jag nu har lyssnat på skivan så många gånger att jag ibland börjar nynna med i ett par av refrängerna. Så nu är det dags att sluta.

Och det enda som då verkligen lämnat något som helst intryck på mig är vilket förbannat slöseri det är med omslaget. Det är en ruskigt snygg ”Svart katt, vitt katt”-replik, ett riktigt snyggt foto. Men jag känner mig grundlurad, det är ju inte så att man någonsin får höra de där instrumenten. Jag skulle vilja höra det jag ser.

Susanna Huldt

Publicerad: 2005-11-28 00:00 / Uppdaterad: 2005-11-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3512

15 kommentarer

Det kanske är jag som är efterbliven, men jag har inte hört talas om nåt ni har recenserat på senaste tiden, förutom Kent och Madonna.

Och dom är ju helt värdelösa.

Medlem 2005-11-28 10:10
 

Kringle: Kate Bush, Orange Juice och Neutral Millk Hotel kanske du borde känna till.

Jag tycker det var konstigt att betyget blev så högt när man läser recensionen. Är omslaget värt hela tre pluppar eller vad?

Medlem 2005-11-28 10:15
 

klart otäck namedropping där.

Medlem 2005-11-28 10:23
 

kakbakarn:Jo Kate Bush och Orange Juice har jag hört talas om egnetligen, men knappt aldrig hört skiten

Medlem 2005-11-28 11:01
 

Kringle: skiten? vilken skit?

Medlem 2005-11-28 11:55
 

Allt är skit utom de bra banden. Refused, Millencolin osv.

Medlem 2005-11-28 13:58
 

haha

Medlem 2005-11-28 14:01
 

hahahahahahaha

Medlem 2005-11-28 15:50
 

Hahaha..

Medlem 2005-11-28 20:19
 

hahaha… (skrattar vi åt Kringles bandval eller recensionen eller den recenserade skivan?)

Jag gillade förresten annars recensionen.

Medlem 2005-11-28 20:55
 

Jag skrattar åt att det finns någon som gillar millencollin.

Medlem 2005-11-28 21:32
 

Jag träffade en australienska i London för några dagar sedan som var förskräckt över hur jag inte kunde lyssna på Millencollin trots att jag kom från samma stad.

Medlem 2005-11-28 23:35
 

Jag blev nyfiken av sågningen och kollade på bandets hemsida, lyssnade lite och – det var värre än jag kunnat frukta. Nickleback, Westlife, visst, och lite Bon Jovi ovanpå det. Jag tror omslaget betyder att killen bundit fast sina folkmusikpolare och drar iväg själv för att bli den nya Andreas Johnsson…

Medlem 2005-12-01 09:42
 

Ella Rouge gjorde förra onsdagen en spelning på munken i Visby. Det var även nån slags release fest. Det var ta mig tusan det sämsta jag hört. Det var typ dansband som testade på rock´n´roll. Helt fel. Ludvig Andersson försökte sig på att va cool o göra ball moves men lyckades verkligen. det såg ba tafatt ut. nej usch

Medlem 2005-12-01 09:51
 

[...] snart två år sedan skrev jag om en skiva som jag var svårartat missnöjd med. De få betygspluppar denna skiva lyckades skrapa ihop var [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig