dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Twopointeight: Twopointeight
Twopointeight (CD) Twopointeight
2005
Muse Entity Records
6/10

Svängpunk

Lyssna

Sök efter skivan

Ibland beskrivs musik som genren ”Hatt och blås”. Twopointeight skulle med ett försök till sådan kategorisering falla inom ramen för ”Cons och gitarr”. För det själbetitlade albumet är en punkskiva av klassiskt snitt. Allt från spretiga frisyrer, ilskna riff, nitbälten, snabba basgångar, tuffa polisonger, hes energisk sång och tatueringar finns där.

Och trots att Twopointeight balanserar på slak lina i sin ambition att både vara ett garageslammerband och ett klassiskt amerikanskt punkband, så skapar de faktiskt lite energi och lyckas nog ändå göra en egen grej.

Med referenser som Rancid, The Clash och Randy (ja, Johan Gustafsson har producerat) så borde den här skutan bli baktung. Faktum är dock att Twopointeight ändå drar sitt strå till stacken. Med svettpotential, möjligheter till dans, grymma inslag med punkmunspel och en glimt i ögat så har bandet gjort ett helt OK debutalbum. Ja, ibland får jag faktiskt samma känsla som när jag lyssnade som mest på The Facers ”Final Exit….”, även om det var mindre punk och med mer nyanser. Jag misstänker dock att den riktiga farten inte kommer visa sig förrän när bandet spelar live. Så jag får väl hålla ut till en riktig konsert då punkens CD-enformighet oftast blir som bortblåst.

Avslutningsvis en näve nitar till Fredrik Björck som nog har Sveriges punkigaste röst. Just nu. Topp.

Peter Dahlgren

Publicerad: 2005-05-25 00:00 / Uppdaterad: 2005-05-25 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3263

5 kommentarer

First of the gang to die.

Medlem 2005-05-25 00:17
 

Jag såg twopointeight på en festival som anordnades av en folkhögskola på öland, det var ett antal år sedan och alla var jättefulla och det var stökigt och bökigt och jag tror en kompis till mig stagedivade…galet

Medlem 2005-05-25 12:26
 

tvåkommaaåtta är ett bra punkband. till skillnad från föregånde kommentar var jag nykter den gången jag såg dem i helsingborg. tyvärr var det alldeles för ostökigt och obökigt. en full tant dansade framför scenen och de dedikerade alla låtar till henne.. gött.

Medlem 2005-05-25 19:07
 

mycket underlig betygsättning på en recension som framstår mer som 8/10.

Medlem 2005-05-26 14:42
 

Jag måste nog säga att jag skulle sätta något i stil med 8/10, inte mycket mindre iaf. Detta är en grymt bra skiva i mina öron och jag ser fram emot deras nästa skiva!

MacStalin Oregistrerad 2007-06-11 20:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig