dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Athlete: Tourist
Tourist (CD) Athlete
2005
Parlophone
5/10

Så funkar det: Gnällpop

Lyssna

Sök efter skivan

Innan Athlete går in i studion för att spela in uppföljaren sätter de sig ner tillsammans och brainstormar. Deras förra skiva ”Vehicles And Animals” var en väldig succé och från att ha varit vanliga ölkillar är de plötsligt popstjärnor och förutom en oändlig turné blir de nominerade till Mercurypriset (som togs hem av Dizzee Rascal). Hur ska de nu följa upp det här? Vanlig gammal pop räcker inte för att bli ännu större och bättre så de sätter sig ner för att smida planer.

-Jag gillar stränginstrumenten på den här Beckskivan sa någon. -Alltså, jag gillar hela atmosfären på den här Flaming Lipsskivan sa någon annan. -Vi måste bli mer personliga och öppna om våra känslor instämde alla i kör! Så efter att ha snickrat ihop ett gäng låtar gick bandet in i studion för att spela in. Allt gick bra tills en kracklig producentröst från andra sidan glasrutan avbryter mitt i sången, -Nä alltså Joel, det är bra va men försök att låta mer som Chris Martin, okej. Jaha, okej tänkte Joel och försökte sätta sig in i ett svårmodigt känslotillstånd och började om versen från början.

Så hördes det från producentbåset igen, -Nej, det här funkar inte, du måste låta mer som Chris Martin, tänk på att du har ont i hjärtat, din tjej har dumpat dig, din katt är död okej, tänk gnäll, mer gnäll tack. Joel som nästan är gråtfärdig vid det här laget lägger sig till med sin allra mest gnälliga röst och 3 minuter senare ligger ett ljudspår märkt ”Wires” på producentens dator. Athlete har just spelat in sin första nummer ett från sitt uppföljande album.

(I en annan studio för cirka fem år sedan: -Okej, det här är bra Chris men försök att låta lite mer som Thom Yorke).

Problemet med Athlete är att de är så slätstrukna, som ett glas alldeles för svag saft rinner de in genom ena örat och ut genom det andra. Skivan borde ha en rekommendationslapp på omslaget: ”Gillar du Maroon five, The Scissor Sisters och annan kommersiell musik? Då kommer du älska Athlete”. På något sätt känns det som att denna överdrivna mission att vara så personlig som möjligt bara är ett enkelt sätt att vara klyschig. Kärlek är hur stort som helst men om det är så svårt att uttrycka det på något annat sätt än ”please don't go, I'll miss you so” kanske det är lika bra att låta bli.

Efter att ha sagt det måste det tilläggas att arrangemanget ibland har sina kvalitéer, under den trögflytande massan kan man hitta finfina små gitarrslingor, ljuva strängar, dova körer och blipblopljud. De är inte olyssningsbara på något sätt, bara ganska tråkiga.

Marie Lindström

Publicerad: 2005-03-28 00:00 / Uppdaterad: 2005-03-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3164

11 kommentarer

!!

Medlem 2005-03-28 00:02
 

Att nämna Maroon 5 och Scissor sisters i samma mening är att häda. The sisters är mångfaldigt bättre än tråkarna Maroon5.

Medlem 2005-03-28 00:04
 

elongate: Hädare där, man får ju inte nämna Maroon och Sisters i samma mening.

Medlem 2005-03-28 00:32
 

Nämen. Nu gjorde ju jag det också! Fast du gjorde det två gånger…

Medlem 2005-03-28 00:34
 

Scissor Sisters är precis lika roliga som The Ark.

Medlem 2005-03-28 00:54
 

Jag är böjd att hålla med elongate. Marie har ju ingen koll.

Medlem 2005-03-28 01:07
 

Marie är en jävla brud vem lyssnar på henne?

hade hon sex skivor med artie shaw eller hade hon typ sex med artie shaw Oregistrerad 2005-03-28 11:07
 

Skön recension. Den här skivan ska jag inte köpa eller ens tanka hem.

Jag tycker att Maroon5 och Scissor Sisters är ungefär samma skräp, sådeså.

Medlem 2005-03-28 12:42
 

bra recension! Väldigt underhållande

Medlem 2005-03-28 13:33
 

Bra recension tycker jag med.

Medlem 2005-03-28 15:10
 

Wires är bra. Håller med att de är tråkiga. Men recensionen var ju inte alls bra då jag tycker det är onödigt med att alla skribenter verkar försöka att såga en skiva på roligaste sättet.

Medlem 2005-03-28 21:43
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig