dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Melody Club: Face The Music
Face The Music (CD) Melody Club
2004
Virgin/EMI
4/10

Aahh aahh

Lyssna

Sök efter skivan

Melody Club har övergett de mest genomträngande syntslingorna och har i och med ”Face The Music” utvecklat ett mer organiskt och riktigare sound. Man har också skräddarsytt låtar för att just hamna på den här skivan.

Inför den förra skivan, som även var deras första, langade man upp de bästa låtarna från upp till fem år tillbaka. Dessa låtar är däremot skrivna i nuet och helt tilltänkta till den svåra, andra, skivan. Det här är uppföljaren som ska visa om bandet var något att räkna med i längden eller inte.

Men första singeln; ”Take Me Away” känns ändå syntetisk på klassiskt Melody Club-manér och detta är faktiskt en låt som jag gillade från första stund. Jag känner med Kristofer och det vore skönt att verkligen följa med bort. Bara bort.

”Cats In The Dark” är en lite mystisk låt som har ett softat skimmer över sig och jag tycker faktiskt att den är rätt skön.

I ”Love Drive” gör de nästan en cover på sig själva och Rolling Stones samtidigt och man känner taket sakta krypa närmare. Det börjar kännas lite instängt.

”Boys In The Girl's Room” är en riktigt, nästan snudd på julmysig, soft ballad. Jag kan se den som soundtrack till en mängd rosa ungdomsfilmer som ska produceras i vinter.

Melody Club har tagit hjälp av dansken och Superheroes-frontmannen; Thomas Troelsen för produktionen av den här plattan och jag tror att han starkt har bidragit med visionen om en extra kör här och ett klockspel där. Det gör att denna bakåtsträvande 80-talspop på ett sätt faktiskt känns lite fräschare.

”Wildhearts” pumpar sig fram med syntar och körer och ”Baby” är en riktig discolåt som blandar Van Halen-influenser på samma sätt som The Crash brukar göra snyggt. Refrängen gillar jag hårt, just då når de nästan lika långt som Electronic. Annars tycker jag tyvärr att skivans helhet luktar väldigt mycket dagisdisco. Såna här melodier och känslor fullkomligen älskade jag i mina yngsta år.

Jag har dock svårt att ta det hela på allvar idag och kanske är det inte det jag ska försöka mig på heller. Den här musiken är nog inte riktad till mig längre. Fast bitar av den var nog det, på sitt sätt, en gång i tiden. På samma lilla ladufestival utanför Växjö som jag såg The Mo spela för första gången gjorde även Melody Club premiär som starka scenpersonligheter.

”Summer Low” står som mest bredbent och har skivans tuffaste gitarrer. Man känner, återigen, igen sig i den självklara melodin och den effektiva refrängen som har en melodi man direkt förknippar med ett par sprattliga, smala ben i en svartvit kostym.

”Winterland” är också syntig som sjutton, förstår inte varför de inte kan med att kallas syntband… Introt består av en hetsig och knorrig 80-talssyntbas som verkligen visar vägen. Låten handlar om att bli lämnad. Och om hur tiden står still. Plötsligt kommer en extra röst in och visksjunger med en sån där genom en telefon-effekt.

Och just de där extra spökrösterna präglar den här skivan så det räcker och blir över. Överallt smyger sig ett Aaahhaahh intill. Det känns konstlat och jag känner plötsligt inte alls det jag borde känna..

”Tomorrow Is A Stranger” avslutar skivan en aning för sött och sliskigt. Visst finns de typiska och starka melodierna även här men de lämnar mig lika hastigt som sommaren gjorde i år.

Emelie Bååth

Publicerad: 2004-09-01 00:00 / Uppdaterad: 2004-09-01 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2786

22 kommentarer

dom suger fortfarande. vilken överaskning!

Medlem 2004-09-01 00:00
 

höst

Medlem 2004-09-01 00:00
 

kunde det bli sämre alltså..

Medlem 2004-09-01 00:06
 

Ibland imponeras jag av recensenter som tar sig an skivor som de flesta och säkert även de själva på förhand dömt ut. Hur orkar man lyssna med öppet sinne på något man vet att man ogillar? Jag kan nog aldrig bli en recencent. Jag nöjer mig med att nästan vara släkt med sångaren i Melody Club.

Björn_ Oregistrerad 2004-09-01 00:11
 

nästan släkt med sångaren i melody club? har du varit på samma pissoar eller vad?

george Oregistrerad 2004-09-01 00:34
 

Fan vad jag blir trött på sån här 80-tals retro. Kan tyvärr inte lyssna på detta mög utan att bli påmmind om sedan länge bortglömda "storheter" som Classix Noveaux, OMD, A flock of Seagulls etc. Och det vill jag INTE bli. Och dessutom verkar det vara en revival för upphottade hockeyfrillor hos dom käcka pöjkera i Melody Club. Näe.

Mötörsågen Oregistrerad 2004-09-01 10:13
 

Det var ett jävla fjäskande för Melody Club när dom debuterade, Emmaboda var stolta över bokningen, Musikbyrån gjorde stort reportage, Kristin Lundell på svd och p 3 var lyrisk etc etc och inte har dom blivit sämre, åtminstone inte i mina öron.

borlängetjejen Oregistrerad 2004-09-01 10:31
 

Inget mästerverk, men helt ok. Bättre än debuten.

Jens Oregistrerad 2004-09-01 10:59
 

Jag har alltid sagt att de var skit! Nu får jag det bekräftat (4 av 10 är ett lågt betyg på DSC)

Modern Day Molester Oregistrerad 2004-09-01 12:05
 

söta pojkar är det i allafall…

grannfrun det kåta stycket Oregistrerad 2004-09-01 13:51
 

söta? de ser ut som svartalfer.

anyway, debuten innehöll ett par riktigt bra spår. vet inte om jag orkar bry mig om att lyssna på den här, dock.

Medlem 2004-09-01 14:28
 

har inte hört denna, men första skivan var ju riktigt bra

Medlem 2004-09-01 14:55
 

den är faktiskt bra.. men vill man ha originalet får man leta fram greatest hits med the cure.. tro't eller ej.

Medlem 2004-09-01 15:34
 

Jag gillar synt. förr gillade jag rappahiphop, men jag var på rassle i sommras och ändrade mig. Tjip!

Gustav Hallmer Oregistrerad 2004-09-01 21:06
 

john fogertys nya då!+

palm Oregistrerad 2004-09-01 22:12
 

alla rätt, dåligt band, dålig skiva, dåligt betyg

Medlem 2004-09-02 00:03
 

Är det inte dags att sluta med att skriva ned detta album!! det är kanonbra tycker jag, för dom som gillar 80-talet blandat med lite nytt är detta album kanon, alltså inget dagisdisco ,jag fattar inte varför du då komenterar detta album om du nu tycker att denna musik inte är riktad till dig!!!! Fan va alla ska vara negativa till lite go musik!

Medlem 2004-09-02 22:29
 

sluta säg att dom låter lika dant som the cure!! om personen ifråga tycker det så är det nog dags att lyssna på ett helt cure album!!! jösses!! dom har en låt på skivan (cats in the dark) som låter som cure, resten är långt där i från!!

Medlem 2004-09-02 22:35
 

Gillade den inte alls efter första lyssningen men på den andra satt den faktiskt!

Den är inte bättre än deras debut men låtar som "Killing A Boy", "Winterland", "Wildhearts" och "Tomorrow Is A Stranger" är riktigt bra!

Medlem 2004-09-06 13:32
 

Världen behöver inte ännu en skiva från jättetråkiga Melody Club. De hade två hyfsade låtar och en snygg video, men allt som hände efter det vill jag helst glömma. De både låter och ser ut som ett tredje klassens Pulp som luften gått ur totalt.

Medlem 2004-09-06 23:33
 

förjävligt att bara sångaren ska hamna på omslaget.

Medlem 2004-09-07 09:06
 

jag tycker att omslaget på den nya plttan "face the music" är assnygg, och Kristofer Östergren är så cool när han står med 2 stora hundar. Älskar Melody Club men jag älskar mest gitarristen Erik Stenemo han är min snygging

MelodyLinnea Oregistrerad 2004-11-12 07:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig