dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Shotgun Messiah: Second Coming
Second Coming (CD) Shotgun Messiah
1991
Relativity/Big Bag
10/10

Buy or Die!

Lyssna

Sök efter skivan

Eftersom dagensskiva.com är en site på Swedish. Så tyckte jag att det skulle passa bra med ett band från vårat hemland (for once). Man behöver inte alltid titta beundrande på USA. Med deras uppsjö och överflöd utav hårdrockband.

Man kan faktiskt upptäcka att vi har varit lika bra och ibland t.o.m. betydligt bättre. Vem sa förresten att pudel-rockarna i Europe och deras ”The Final Countdown”-album. Måste vara den bästa, Svenska, hårdrockplattan någonsin? Tja, inte f-n var det Tony Reno i alla fall.

Nu stämmer inte detta heller eftersom Skövde-bandet Shotgun Messiah slår dom flesta lätt med en hand bakom ryggen.

Nu kanske många utav er frågar sig, vad f-n snackar du om egentligen? Enkelt svar: bandet med den bästa ”Sleaze”-plattan någonsin från Sverige.

En del kanske kommer ihåg dom som Glamrockarna King Pin. Ett namn dom blev tvingade att skippa inför USA-lanseringen. ”Second Coming” från 1991 var deras andra CD, och en riktig ”White Elephant” (en milstolpe i Svensk hårdrockhistoria). Något som varje respektabelt fan utav kick-azz-rock'n'roll… bör ha i sin CD-hylla.

När jag tänker efter så tycker jag nog bara om Guns 'N' Roses debut, lika mycket (när det gäller ”Sleaze”).

Det här var första alstret med basisten Tim-Tim på sång. Dom hade redan kickat f.d. Easy Action-snubben Zinny Zan (senare oxå känd som turnéledaren i TV3:s ”Wannabe”), från debuten. Dom var alla bosatta i USA sedan 1988. Så det blev kanske naturligt att dom tog in en basist från over there.

Efter några futtiga sekunder utav låt 1 ”Sex Drugs Rock'N'Roll”, så vet du att detta kommer att rocka fett. Harry Cody spelar gura som ingen annan, trummorna exploderar som kanonskott, och basen kittlar dödsskönt i kistan.

Dom gick verkligen i bräschen för modern, heavy sleaze-hårdrock, med den här plattan. Hela paketet med produktion och allt var år före sin tid. Backyard Babies lånade allt och lite till från Shotgun Messiah. Lyssna bara på deras ”Making Enemies Is Good”, och du kommer att märka att den fullkomligt bleknar i jämförelse med SM. ”Nobody's Home” med den underbara? refrängen: ”weirdorama psychodome, the lights are on, but nobody's home” är ju bara så k-k-kool!! ”Heartbreak Blvd” med schysst gitarrspel och sing-a-long-refräng, tar fullkomligt död på alla konkurrenter. Och du vet att du är i trubbel när dom drar igång med just ”Trouble”.

Splatterpunx on acid var ordet och det är ändå bara förnamnet.

Du kan oxå hitta en cover på New York Dolls klassiker ”Babylon” här. Och gillar du ballader är ”Living Without You”, en utav dom bästa. I rättvisans namn så fick ”Second Coming” en del uppmärksamhet när den kom (i diverse hårdrockstidningar). Men här i Sverige fick dom aldrig den respekt dom förtjänade (eller så var det det dom fick?). Nääää…. detta är ju skivan som Backyard Babies alltid kommer att önska, att dom hade gjort. Även om dom kanske aldrig skulle medge det (eller vad säger du Dregen?).

Tim-Tim (hans efternamn är Sköld) är förresten producent och basist åt Marilyn Manson, nu för tiden. Han står bakom den nya CD:n från chock-rockaren. Inte illa pinkat för en gammal, maläten, Glam-rockare, från 80-talet.

Buy Or Die My Friend!!!

Urban

Publicerad: 2003-05-24 00:00 / Uppdaterad: 2003-05-24 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #1999

51 kommentarer

Det är alltid kul att vara först….men skivan var ju pissdålig! fast hårdrock har aldrig varit min kopp te.

xero Oregistrerad 2003-05-24 00:04
 

HALLÅ? borde det inte vara DÖDS STRAFF på folk som skriver saker som ”oxå” i skiv recensioner???

Haeberleinen Oregistrerad 2003-05-24 00:05
 

Är det bara jag som stör mig på språket?

Typograf Oregistrerad 2003-05-24 00:05
 

…tydligen inte.

Typografen Oregistrerad 2003-05-24 00:06
 

Sämre än Conny Bloom

arg skåning Oregistrerad 2003-05-24 00:06
 

svenska skrivs med liten bokstav i det svenska språket. sluta sprid engelska termer omkring dig och lär dig skriva korrekt.

professorn Oregistrerad 2003-05-24 00:09
 

Hamberg borde bli lite nostalgisk… var det inte så'n här musik han lyssnade på förr i tiden?

watcher of the skies Oregistrerad 2003-05-24 00:09
 

hårdrock är bäst

strul Oregistrerad 2003-05-24 00:17
 

Det är verkligen inte sällan som svenska skivor recenseras på DSC som påstås i den ovanligt korkade recensionen. Det var inte länge sedan någon i denna spalt tyckte att siten borde döpas om till DSSC (Dagens svenska skiva). Så det så!

Bullit Oregistrerad 2003-05-24 00:22
 

Har ni ingen korrekturläsare på dsc?!?

PappaPolis Oregistrerad 2003-05-24 00:40
 

Haeberleinen: ungefär lika mycket dödsstraff som på er särskrivare. mupp.

nov Oregistrerad 2003-05-24 00:43
 

Den här killen (recensenten) är alltså ”Editor för ett av de största webzinen..”.

Vart är vvvvärlden på väg?

Robert Oregistrerad 2003-05-24 00:52
 

han skriver på svengelska, för mycket engelska inblandat här. Deras site på eng. är inte alls illa

uno Oregistrerad 2003-05-24 01:04
 

Kan ingen lära Urban grundläggnade regler för kommatering och dylikt innan han för recensera en skiva till?

promenad Oregistrerad 2003-05-24 01:22
 

backyard babies är bäst men shotgun messiah rockar också

sixx Oregistrerad 2003-05-24 01:38
 

Hur många här har hört shotgun jesus öhh messiah?

unox Oregistrerad 2003-05-24 01:49
 

Jag sitter och lyssnar på deras Violent New Breed JUST NU. Man kan lugnt säga att jag fick en smärre chock när jag såg namnet här… Har inte hört ”Second Coming” men ”Violent New Breed” är hur jävla bra som helst. Som ett Ministry som snöat in sig på Glamrock och vill ha barn med nutida Marilyn Manson eller nått.

Hanzan Oregistrerad 2003-05-24 03:21
 

jag kan respektera Urban för hans tjänst i hårdrockens tecken men recensionen var förmodligen den sämsta recension jag läst här. Jag tror att vilken mellanstadiekille eller tjej skulle kunna göra det bättre än så här…

dimanche russ Oregistrerad 2003-05-24 08:11
 

det heter v å r t hemland, inte vårat.

z Oregistrerad 2003-05-24 09:49
 

och 'dödsstraff', inte 'döds straff'. lär dig skriva själv innan du klagar på andra!

mikael Oregistrerad 2003-05-24 10:05
 

God morgon alla besökare!

Ni får naturligtvis tycka vad ni vill om såväl hårdrock/sleaze som Urbans recension men lyft blicken från navelhöjden någon gång ibland så att inte ni själva blir de som står dumstruten som ni så övergärna placerar på hans huvud.

Anledningen till att han skriver att det vore trevligt med en svensk skiva ”for once” eftersom dsc är svensk sajt är att han (vilket ni ser om ni lyfter blicken något till vänster och landar på länkarna) till vardags skriver på engelska på en internationell sajt. En sajt som inte särskilt ofta recenserar svenska plattor.

Alla som är fantastiskt bra på att skriva själva, och alla andra också för den delen, får mer än gärna skicka in sina alster till oss när som helst, för då börjar vi ta emot recensioner inför sommaren 2003. Mer info kommer inom kort.

Patrik Ekelöf Oregistrerad 2003-05-24 10:07
 

någon annan som inte förstår varför Urban lagt in punkter mitt i meningar. faktiskt den sämsta recension jag läst här på dsc.

lart Oregistrerad 2003-05-24 10:13
 

jag gick in på dagensskiva.com för att jag trodde det handlade om musik, inte att det var något slags kafferep för svenskalärare wannabes…

oxå Oregistrerad 2003-05-24 11:02
 

Jag tycker Patrik Ekelöf har rätt. Visserligen finner även jag att Urbans recension höll väldigt dålig klass främst i språk och form, men tämligen oseriöst att kasta skit på honom. Om ni vill visa vad bra recensioner är så lämna själva era bidrag till omvärlden och ge er självaste Lucifer på att avsätta analfabeter från journalist- och reporter-tronarna. Det är i er välsignade och välartikulerade avsaknad som dylika människor lyckas ta sig dit.

NavelBengt Oregistrerad 2003-05-24 11:19
 

Till Patrik E. och resten av redaktionen: Sådana här reaktioner skulle ni lätt kunna slippa om ni helt enkelt frågade era gästrecensenter ifall det går bra att ni läser igenom deras alster en gång innan publicering och rättar till de värsta felen. Till 99% tror jag inte gästrecensenterna skulle ha något emot det.

Jag håller med om att ”kommentera”-funktionen på den här sidan i första hand ska användas för att kommentera skivan i fråga och inte recensenten/recensionen men i det här fallet är det inte konstigt att det blir så.

Jag hoppas vidare att inte Urban tagit allt för illa upp av dessa påpekningar.

Robert Oregistrerad 2003-05-24 11:52
 

Schysst recension, men vilka skitnödiga kommentarer! Dsc lär ju skämmas för att de inte har smartare besökare. Jag tycker det är kul att få läsa något av någon som så uppenbarligen är helt insyltad i en bransch (genre, whatever). Dessutom är det skönt att få läsa något som bryter av mot det gängse välskrivandet (om uttrycket tillåts). Det som jag uppskattat mest med dsc genom åren är att de inte drar sig för lite sköna grepp som recensioner på finska, recensioner skrivna av fjortonåringar (ev. 16-åringar) eller kanske rentav en recension av en Hansonskiva. Jag blir så jävla lack på alla som inte fattar att det är därför dsc regerar.

”så här ska du skriva bla bla bla” – stick o brinn för fan.

lo and behold it is the empire of the night Oregistrerad 2003-05-24 11:59
 

och när jag skriver ”stick och brinn för fan” så menar jag givetvis ”varför klaga på stavning och grammatik när man kan kramas istället!” öh. typ. eller ja. hmm.

lo igen Oregistrerad 2003-05-24 12:05
 

”Så tyckte jag att det skulle passa bra med ett band från vårat hemland (for once)” ha ha, det var det roligaste idag, jo det var äntligen på tiden att dagensskiva recenserade en svensk skiva, det händer ju aldrig. idiot.

viva hate Oregistrerad 2003-05-24 12:34
 

watcher of the skies: Jag blir inte bara nostalgisk. Jag håller med Urban i mycket av det han skriver. Det här är en av de bästa sleaze-skivorna någonsin. Om sleazen höll den här klassen oftare skulle jag lyssna mer på den. En grymt underskattad och bortglömd skiva. Bra skit.

Patrik Hamberg Oregistrerad 2003-05-24 12:40
 

Viva hate:

”Anledningen till att han skriver att det vore trevligt med en svensk skiva ”for once” eftersom dsc är svensk sajt är att han (vilket ni ser om ni lyfter blicken något till vänster och landar på länkarna) till vardags skriver på engelska på en internationell sajt. En sajt som inte särskilt ofta recenserar svenska plattor.”-Patrik dsc

Jävla fjant…

Le saboteur Oregistrerad 2003-05-24 12:46
 

Den som inte inser att han skriver med glimt+en i ögat är ju dum som tåget.

punkster Oregistrerad 2003-05-24 13:15
 

skön lirare, den där wally.

JL Oregistrerad 2003-05-24 13:35
 

min svenskalärare skulle gråta sig till sömns ifall han läste den här..

palm Oregistrerad 2003-05-24 14:44
 

jag tycker skribenter på allmänna publikationer (ex. dagensskiva.com) torde kunna använda ett korrekt språk. recensionen hamnar i skymundan när vår käre recencent tillämpar ett språk på lågstadienivå. kvalitetscheck, please.

z Oregistrerad 2003-05-24 15:12
 

sen att själva recensionen totalt saknar struktur och logik gör ju inte saken bättre. han står och stampar på samma avsats genom halva recensionen, något man torde klara av i första stycket. sedan verkar han mest ägna sig åt att glänsa med lite namedropping… vakuum, det är vad det är.

never again, ait? ;)

z Oregistrerad 2003-05-24 15:20
 

Till dom som kommenterar recensionen fast dom egentligen inte bryr sig ett skvatt om hur skivan låter har jag ett råd:

skaffa er ett liv !

Så länge recensionen har några referenspunkter och innehållsförklaring så är språket sekundärt.

Chill out ! Oregistrerad 2003-05-24 16:48
 

AOR måste vara det absolut vidrigaste på planeten, t.om. värre än powermetal, – ta bort!

Knurra Oregistrerad 2003-05-24 16:48
 

De va la en rätt go skiv recension? Gillar't

Men tror ändå att det inte blir nått skiv köp.

vinyl Oregistrerad 2003-05-24 17:26
 

Saken är, alla som säger att vi som klagar på språket bör ”skaffa oss ett liv”, att vi är vana vid snygga och bra författade recensioner på den här sidan, och finner det otroligt störande med recensioner, artiklar eller uppsatser som är skrivna med den här sortens språk. Sidan får verkligen ett oförtjänt dåligt rykte om man inte rättar till felen i texterna innan de publiceras. Urban: Du verkar vara bra mycket kunnigare än de flesta här inom genren, så det är inget påhopp så sett, men språket får filas på tills nästa gång, annars blir det jobbigt att läsa.

Me Oregistrerad 2003-05-24 19:18
 

Min ultimata mardröm har just besannats. En analfabetisk dyslektiker får mer utrymme än mig!

Razzputin Oregistrerad 2003-05-24 19:18
 

razzputin: vilken lam ultimat mardröm

upplysarn Oregistrerad 2003-05-24 19:51
 

det här kan mycket väl vara det absolut värsta jag läst. någonsin, någonstans.

snûbben Oregistrerad 2003-05-24 20:07
 

Dagens språkbesserwisserkommentarer är drygast hittils på DSC.

Underhållande. Respektlöst. Korkat.

(med ett par undantag…)

vinyl Oregistrerad 2003-05-24 20:41
 

äh håll käften

LARSS Oregistrerad 2003-05-24 23:00
 

le saboteur, om du flyttar ditt dumma huvud till översta delen av recensionen så bör du kunna utläsa: ”Man behöver inte alltid titta beundrande på USA. Med deras uppsjö och överflöd utav hårdrockband” det har väl för fan inget med om han skriver på en svensk sajt eller inte? chicken.

viva hate Oregistrerad 2003-05-25 01:26
 

Kolla frippan på ”Wally”! vilket jävla 80-tals fluff!

Som tur är börjar dock pudelrockarna närma sej total utrotning.

BadMongo Oregistrerad 2003-06-02 17:10
 

De va ett jävla klagande på stavningen. ni är väl läskunniga lr!? :) Shotgun Messiah rocks btw :D

_Ed_Hardy_ Medlem 2007-02-21 14:41
 

Vad är det här för skit egentligen?

Medlem 2007-02-21 16:44
 

Mongos, Lysssna & Kollla på; skivan__ och kolla texter så kanske ni fattar-! att han driver lite med hela grejen precis som bandet ifråga-gjorde. Inte direkt vad dagens & då tidenzz liknande band tycks fatta jag khan inte he ll er scvenska szzlongbångjvhgp9iup

UraKaipedal & mannen i kassen Oregistrerad 2007-10-04 19:25
 

Ni märker kanske att min kamrat pratar om King-Pin schivan

mannen i ikakassen Oregistrerad 2007-10-04 19:27
 

den skivan är asbra! :D

Rock N' Roller Oregistrerad 2009-06-04 19:02
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig