dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Puffball: The super commando
The super commando (CD) Puffball
2001
Burning Heart
2/10

Utan säkerhetsbälte

Lyssna

Sök efter skivan

På omslaget står ett citat från Mario Andretti: ”If everything seems under control, you're just not going fast enough.” Bilikonografin fortsätter med låttitlar som ”Highpowered”, ”I own the road” och ”Topblower”. Man ska köra fort och galet. Jag kan faktiskt inte hålla med. Jag sätter hellre på mig säkerhetsbältet ordentligt i sätet bredvid förarstolen och ber den som kör att ta det lite lugnt. Visst, jag är säkert tråkig, men det skiter jag i. Och när jag skall åka långt skiljs vi åt i den första vägkorsningen, Puffball och jag. De tar frivilligt motorvägen med sin Plymouth Roadrunner ner till autobahn och vidare. Jag går av bussen vid centralstationen och tar tåget till flygplatsen. Och på vägen dit lyssnar jag inte på Motörhead, Zeke eller något som ens liknar det.

Jag tycker inte ens de gör sin grej särskilt bra. De borde slappna av lite, lugna ner takten. Motörhead behöver inte vara snabba för att vara hårda, de vinner på tyngd och känsla. Puffballs känsla lämnas bakom dem när takten sprungit om och tyngd saknar de. Jag har inget emot hastighet eller fula utropstecken i låttitlarna egentligen (kan du säga Atari Teenage Riot?), men jag gillar inte fart utan poäng. Det kan vara så att jag fått allt om bakfoten. Punk & roll kanske skall göras utan finess. Men, jag tror inte det. Finessen kan bestå i ett väl utsträckt långfinger, en vacker krossande näve eller ett enkelt men genialiskt gitarriff. Men den skall finnas där.

När det är som bäst, och det är när de lugnar ner sig en aning, låter det som en blekare men ändå godkänd kopia av the Hellacopters första skiva. När det är som sämst låter det som om de är på väg in i en bergvägg med sin kära fyrhjuling. Jag hoppas de har säkerhetsbälte.

Kal Ström

Publicerad: 2001-01-22 00:00 / Uppdaterad: 2001-01-22 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #777

15 kommentarer

det är väl bättre att hoppas att dom inte har säkerhetsbälte, med tanke på betyget..

pete Oregistrerad 2001-01-22 01:48
 

hmm, hur många recensioner har fått mindre än en trea på ds.com genom åren(di två)

kan man kolla det kanske?

connyboy. Oregistrerad 2001-01-22 17:49
 

nää, var ganska vanligt faktiskt.

inte såsom jag trodde.

sing it again, conny. Oregistrerad 2001-01-22 20:44
 

äh kal.. om du inte ens gillar t.ex. zeke så ska du väl inte recensera sånt här heller? – som att låta andres lokko recensera dansband, ungefär.

e Oregistrerad 2001-01-23 09:26
 

Jag fattar ingenting. Först så klankas bandet, sen erkänner Kal att han varken vill lyssna på Zeke eller Motörhead, varför recenserar du då en sån här platta? Att sen jämföra denna skiva med Hellacopters första är ju att dra alla svenska rockband över en kam. Man undrar ju om Kal är döv.

Lämna sådana här plattor till nån som fattar grejen.

Lemmy Oregistrerad 2001-01-23 16:21
 

Det var jag som tvingade på Kal Puffball. Han recenserade Motörheads senaste, så jag tyckte att han var lämplig. Leta reda på den recensionen. Det är mitt fel att han fick skivan i sin hand, trots att han ohört avfärdade det som skatepunk…

Patrik Hamberg Oregistrerad 2001-01-23 22:02
 

ok, jag kanske formulerade mig olyckligt. skall försöka vara tydligare nu. jag lyssnar mer än gärna på motörhead när festen skall arta sig. och zeke har stor charm i sin galenskap. puffball är ett tråkigt band och ”the super commandos” är en dålig skiva. jag ville berätta vad puffball lyssnar på för de som inte vet. sen lyckades jag inte formulera meningen korrekt. minns inte riktigt vad jag var ute efter heller. det var något som liknar att jag skulle tycka det är tråkigt att bara lyssna på zeke och motörhead, fast det står ju inte i meningen.

for the record: (ett) jag kan svara på frågan om vem som skulle vinna en brottningsmatch mellan lemmy och gud. (två) jag är inte döv. (tre) ”the super commandos” är värd sitt betyg.

jag önskar inget hellre än att lämna dåliga plattor till sitt öde.

Kal Ström Oregistrerad 2001-01-24 09:26
 

Såg att Puffball fick 4/5 i Kerrang, dom vet nog vad dom skriver om till skillnad ifrån dessa killar…Kal Ström borde hålla sej till musik han kan nåt om..typ ”läskiga nyrock-skivor”…

Mean Motherf****r Oregistrerad 2001-01-25 20:01
 

Kan bara hålla med ”Mean M……”.

Kal har förhoppningsvis ett dagjobb, för jobbet som musikrecensent kan bli kortvarig med tanke på hur insatt har verkar vara.

Lemmy Oregistrerad 2001-01-26 08:29
 

Känns tryggt att Kal sätter sig in i en recension så mycket att han inte ens bryr sig om att kolla skivtiteln. Skivan heter ”The Super Commando”, utan s på slutet. Perfekt att en snubbe som gillar Kelis, En Vogue och D'Angelo får recensera rockmangel förresten.

Slasher Oregistrerad 2001-01-26 08:59
 

Stefan Malmqvist gav plattan 5 av 5 i Svenska Dagbladet för nån vecka sen. Konstigt att två ”rockrecensenter” har så skilda uppfattningar om en skiva. Vem är mest meriterad ?

Stab Master Arson Oregistrerad 2001-01-26 09:16
 

Letar ni efter inspiration och ny musik eller absoluta sanningar i skivrecensioner? Tänk efter lite. Tror du, Stab, verkligen att den mest meriterade kan ge dig den absoluta sanningen om den här skivans värde?

Martin Oregistrerad 2001-01-26 14:56
 

jaja..historien upprepar sig..om man är en kass musiker kan man alltid bli musikskribent*hmm

instämmer inte alls,,varför recensera sånt man inte fattar?

jämföra med copters första? då är man unte och cyklar vill jag lova..vill inte ösa galla..bara tala om att det kan fan inte bli mer fel..kolla svd istället och instäm…..

frankrecords Oregistrerad 2001-01-26 16:47
 

Vilken sopa som rec den här plattan Puffball sopar banan med både Hella och Zeke Motörhead tillsammans !

men vem fan bryr sig när det ända riktiga skiv släppet det här året kommer i Maj när TODAY WE KILL, TOMORROW WE DIE med THE PEEPSHOWS kommer !

FELL THE POWER OF THE PEEPSHOWS !

Arne thammer Oregistrerad 2001-01-28 01:29
 

Smaken är som baken, och tycker man så slickar och nosar man hålet liksom alla andra:

Tycker e (alias Mr or Mrs Liknelse): ”som att låta andres lokko recensera dansband, ungefär.”

Tycker Lemmy (alias Mr Fattar Allt): ”Lämna sådana här plattor till nån som fattar grejen.”

Tycker Mean moterf****r (alias Mr Kerrang-prenumerant):” Såg att Puffball fick 4/5 i Kerrang, dom vet nog vad dom skriver om till skillnad ifrån dessa killar”

Tycker Lemmy (igen, denna gång under täcknamnet Mrs Sibylla Siare): ”Kal har förhoppningsvis ett dagjobb, för jobbet som musikrecensent kan bli kortvarig med tanke på hur insatt har verkar vara.”

Tycker Slasher (alias Mr Ironi): ”Känns tryggt att Kal sätter sig in i en recension så mycket att han inte ens bryr sig om att kolla skivtiteln.”

Frågar sig Stab Master Arson (alias Mr Kultur Himself): ”Stefan Malmqvist gav plattan 5 av 5 i Svenska Dagbladet för nån vecka sen. Konstigt att två ”rockrecensenter” har så skilda uppfattningar om en skiva. Vem är mest meriterad ?”

Tycker Arne thammer (alias Mr Kan-skriva-enkelt-och-övertygande):”Vilken sopa som rec den här plattan Puffball sopar banan med både Hella och Zeke Motörhead tillsammans !

men vem fan bryr sig när det ända riktiga skiv släppet det här året kommer i Maj när TODAY WE KILL, TOMORROW WE DIE med THE PEEPSHOWS kommer !

FELL THE POWER OF THE PEEPSHOWS !”

Damp Oregistrerad 2001-01-30 20:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig