dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bleachin': Everyone Loves You, Everything's Free
Everyone Loves You, Everything's Free (CD) Bleachin'
2000
Boiler'house/BMG
6/10

Dåligt tema med bra låtar

Lyssna

Sök efter skivan

Bleachin' – dansgurun Jeremy Healy och sångaren Amos – är ett projekt och låter precis som det. Här blandas klubbmusik med mer traditionell elektronisk pop på ett varierat sätt. Som en berg-och-dalbana slingrar sig albumet fram i dryga 50 minuter utan att riktigt gå i mål.

Det här är en temaplatta som ska ta med lyssnaren genom en kväll/natt i ”the bleach lifestyle”, något som understryks av det ganska långa utdraget ur det manus Bleachin'-projektet inspirerat Sean Pertwee att skriva.

Inledningen är stark och tempofylld. Inledande låtarna ”Bleachin'” och ”Peakin'” strömmar ut ur högtalarna med en frenesi som får mig att tänka på KLF. I ”Peakin'” baseras temat på en uppdatering av Fleetwood Mac's klassiska hit ”Lookin' Out for Love”. Klubb med distade gitarrer och stark sång fortsätter prägla albumet. Tredje låten är en omarbetning av Bush-låten ”Come Down” från deras album ”Sixteen Stone”. Gavid Rossdale från Bush har samarbetat med Jeremy Healy på ett ganska förtjänstfullt sätt.

Sedan mattas tempot betydligt och akustiska gitarrer dominerar inledningen på ”Fragile”. Men åter höjs tempot och Prodigy-liknande ”Nosedive” vänder upp och ner på situationen, men bara för att följas av totalsmöriga balladen ”Leavin'”. En låt värdig höga listplaceringar. Filmiskt instrumentala ”Broken” ger lite andrum inför avslutningen med snabba ”Ambulance” och låånga avslutningen ”Learn to Cry” som är en ballad många artister skulle kunna döda för att få spela in.

När tystnaden lagt sig efter Bleachin' vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Det är bra men spretar för mycket åt olika håll. Det här kan nog tilltala dig som undrar hur KLF skulle låta idag. Mig tilltalar de enskilda låtarna, men inte helheten. Men jag anar också att detta album har möjligheter att växa. Tiden får visa om den blekta livsstilen var något för mig.

Fredrik Welander

Publicerad: 2000-10-16 00:00 / Uppdaterad: 2000-10-16 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #663

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig