dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Suede: Electricity
Electricity (CDS) Suede
1999
Nude
7/10

Höjer förväntningarna

Lyssna

Sök efter skivan

”Electricity”, första singeln från Suedes kommande album ”Head music” har snurrat flitigt på P3 ett par veckor nu. En stark låt som växer för varje lyssning och som säkert kommer svänga ordentligt på scen. På denna version av singeln – det finns tre(!) – finns tre låtar till. ”Popstar”, som är en slak låt i klassisk Suede-tappning, dock med en oerhört stark refräng. ”Killer” är också den ganska tam, men växande. Det stora utropstecknet är dock avslutande ”Implement yeah”, där Brett Anderson och kompani låter kaxigare är någonsin. Jag kan inte låta bli att tänka på Blur – i sina punkigare stunder – när jag hör den.

Att släppa tre versioner av samma singel är desperat. Skivbolaget vill mjölka pengar ur de fans som vill ha hela Suede-katalogen. Detta grepp är alltid snålt. Men visst är det ett kvitto på att bandet är stort.

CajsaLisa Ejemyr har sågat ”Electricity” med motiveringen att arenarock inte är inne längre. Hon har rätt. Arenarock är inte så kul. Men Suede är inte arenarock. Att döma av denna första singel kommer ”Head music” bli väl så stark som föregångaren ”Coming up”, som hade fyra topp-tjugo singlar i Sverige. I mitten av maj är det dags för ”Head music”. Lycka till på sommarturnén CajsaLisa.

Fredrik Welander

Publicerad: 1999-03-02 00:00 / Uppdaterad: 1999-03-02 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #92

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig